“You can’t change what you don’t acknowledge.” – Dr. Phil

Vrijheid

Je kent vast wel de vergelijking met de ijsberg. Het topje van de ijsberg zijn we bewust van:

Het loopt niet lekker. Je krijgt weinig energie van de dingen die je doet. Je weet niet precies waar je nou goed in bent. Je vraagt je af of er wel plaats is voor iemand zoals jij. Je denkt steeds dat je het niet goed genoeg doet. Je zorgt veel voor anderen. Je dagdroomt over een andere manier van leven maar het blijft bij dromen.

Zolang je niet bereid bent om verder te kijken dan wat al bekend is voor je, zal hier niets aan veranderen.

Toch is dit de meeste gemaakte fout: denken dat je in je eentje je onbewuste gedrag kunt doorzien en doorvoelen. Je hoopt stiekem dat jij als enige mens op deze aarde een soort supergave hebt dat jij wél bij jezelf kunt doorhebben wat er onder water speelt. Als je maar hard genoeg je best doet, gok ik?

Je probeert en probeert en probeert. Maar man. Het levert je zo weinig op. En dat maakt het zo frustrerend. Wat moet je dan?

Je doet dit vanuit wat al bekend is voor je. Je blijft dus vrolijk op het topje van de ijsberg rondjes rennen. Misschien is het goed voor je uithoudingsvermogen (hoera voor de doorzetters onder ons!) maar je bouwt weinig spierkracht op. Op de lange termijn houd je dit niet vol. Hier moet ik wel bij zeggen dat sommigen van ons het behoorlijk lang volhouden. Bedenk even wat een energie er verloren gaat aan de verkeerde dingen. Energie die je had kunnen steken in werkelijk stappen zetten in plaats van rondjes blijven rennen.

Als dat een bewuste keuze is, is dat natuurlijk helemaal prima. Maar 9 van de 10 keer is ook deze keuze onbewust. Just saying…

Zelf heb ik ook vaak gedacht – en vooruit soms nog steeds – dat ik echt heel uniek ben en dingen anders kan dan natuurwetten voorschrijven. Zoals opstaan zonder te vallen. Grote dromen bereiken in een dag. You name it. I’ve tried it. Niets menselijks is mij vreemd. Gelukkig heb ik geleerd dat het ook anders kan.

Als je jezelf écht beter wilt leren kennen heb je anderen nodig. Punt. Het komt heel vaak goed uit dat je zo zelfstandig en eigenwijs bent. Maar je kunt ook té zelfstandig en té eigenwijs worden. Wees eerlijk: ben je dat als het hierom gaat?

Stel je eens voor dat hulp vragen niet zwak is maar juist heel verstandig en krachtig. Dat het niet zonde van je tijd en geld is maar juist een groot cadeau wat je jezelf geven mag. Realiseer je je weleens welke prijs je nu en op lange termijn betaalt voor het eigenwijs blijven rondrennen in hetzelfde cirkeltje?

Wat als je met hulp….

  • Weer echt in contact komt te staan met jezelf en een betere relatie met anderen ontwikkeld?
  • Voor het eerst echt vertrouwen hebt in jezelf, je eigen kunnen en wat jouw unieke bijdrage is in deze wereld?
  • Ontdekt hoe je intuïtie en creativiteit je meer speelruimte en helderheid bieden dan je eerder ervaren hebt?
  • Voor het eerst je diepe verlangens en dromen volledig omarmt omdat je voelt wat ze werkelijk waard zijn?
  • Jouw talenten op jouw geheel unieke wijze durft in te zetten en daarmee echt van betekenis bent?
  • Jouw gezondheid en behoeften eens echt op de eerste plaats zet waardoor je een gezonde balans creëert en je grenzen met overtuiging bewaakt?
  • Vol energie anderen overtuigt van jouw unieke toegevoegde waarde en zo jouw ideale manier van leven en werken boetseert?
  • Niet langer door je angsten, onzekerheden en twijfels in de weg wordt gestaan om het leven te leiden wat je werkelijk wilt?

Are you ready to acknowledge and change?

Ik ben benieuwd hoe graag jij die verandering wilt. Was je eigenlijk van plan om nog wat rondjes te rennen? Dan hoop ik dat deze blog je heeft doen stilstaan en beseffen dat jij de keuze hebt of je werkelijk met deze marathon door wilt gaan. Als je zo door wilt gaan win je wellicht een andere wedstrijd: “De gelukkige winnaar van vandaag is iemand die ongekend lang is blijven doorrennen in hetzelfde cirkeltje, in de hoop een nieuw pad te vinden.”

Jij bepaalt de wedstrijd. En dus ook de prijs.

Welke prijs zou jij jezelf het liefste uitreiken aan het einde van je leven?

Als je echt die verandering wilt, wees dan meer dan welkom in het traject “Leef vanuit je natuurlijke flow”. Op 1 mei start weer een nieuwe groep. Gedurende 5 maanden gaan we samen op ontdekkingsreis. Jij en ik. En de andere deelnemers. Om zo van en met elkaar te leren en te ontdekken wat het werkelijke pad is wat jij bewandelen wilt. Verandering kost tijd. Die tijd gun ik jou. Verandering gaat ook met vallen en opstaan. En daarom doen we het samen. Neem gerust contact met mij op als je nog vragen hebt over deze kans om echt tot verandering te komen.