Sarah Vermazen

Creatief, speels, en eigenwijs én natuurlijk de wereld verbeteren.

Ik ben altijd al erg eigenwijs geweest en boordevol ideeën. Creatief, speels en iemand die graag nieuwe dingen onderneemt.  Daarnaast ontzettend geïnteresseerd in mensen, leren en het bevorderen van kansen. Als het even kon ging ik de wereld verbeteren. Dat bleek wat aan de ambitieuze kant, maar groots denken én groots doen zit wel echt in mijn aard.

Al jong merkte ik dat mijn behoeften, wensen en dromen wat anders liggen dan gemiddeld. Hierdoor voelde het vaak alsof ik tegen de stroming in leefde en dat maakte me onzeker en het voelde soms best eenzaam. Regelmatig vroeg ik me af of ik niet gewoon ‘de makkelijke weg’ moest kiezen. Maar dat betekende ook de weg waarin ik niet echt mezelf kan zijn.

Gelukkig zorgde mijn eigenwijsheid ervoor dat ik alsnog redelijk deed wat ik wilde, maar tegelijkertijd kostte me dat soms bakken met energie, twijfels aan mezelf en ik haalde niet echt plezier uit de constante strijd met mezelf en mijn omgeving. Dit bereikte een hoogtepunt (of dieptepunt, het is net hoe je het bekijkt) rond mijn 20e levensjaar.

Ik dacht: “Waarom zou ik het doen ‘zoals het hoort’ terwijl alles in mij schreeuwt om een andere weg?”

Weg met die angst. Kom maar op met dat vertrouwen.

Ik leerde om meningen van anderen en mijn innerlijke criticus er te laten zijn maar ook naast me neer te leggen. Om te vertrouwen op mijn intuïtie en mijn diepe innerlijk weten. Die hebben mij nog nooit teleurgesteld. Die zijn altijd juist. En ook al is het soms spannend om erop te vertrouwen, het is het steeds weer dubbel en dwars waard.

Ook leerde ik nog meer lol te maken. Mezelf, anderen en het leven niet steeds zo serieus te nemen. Man, wat een verademing. Ik besloot dat mijn leven gewoon een experiment is en de wereld mijn speelplek. Maar ik maak wel serieus werk van mijn persoonlijke behoeften en dromen.

En zo ontvouwde zich een prachtige reis. Een reis waarin ik mezelf ben gaan toestaan om te experimenteren, om fouten te maken en hiervan te leren, om het anders te doen dan anderen en zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven. En zo kwamen er steeds meer mooie mensen, kansen en mogelijkheden op mijn pad.

Ik onderzocht mijn eigen talenten en kwaliteiten, bracht in kaart wat ik belangrijk vind en waar ik het beste bij gedij. Mijn creativiteit ging weer stromen en ik ging van alles uitproberen. Ook als anderen dat niet begrepen. Ook als anderen dat afraadden. Ook als mijn innerlijke criticus weer eens zei dat het allemaal vast zou mislukken.

Doen wat goed voelt en waar je blij van wordt

Ik reisde weer af naar mijn geliefde Thailand om daar in de natuur te wonen en ontdekte daar mijn liefde voor lesgeven. Terug in Nederland waagde ik de sprong naar het onderwijs terwijl ik mijn bevoegdheid nog moest behalen. Ik dacht: ik probeer het gewoon, want het lijkt me onwijs leuk en volgens mij kan ik dit. En zo niet, dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. Naast mijn baan in het onderwijs schoolde ik mij om tot docent Theater. Ik had zo veel plezier in het werken met mensen en het werken vanuit mijn creativiteit. Daarna durfde ik alsnog die master Sociologie te doen ondanks dat mij vroeger was verteld dat hbo het hoogst haalbare was.

Het pakte hartstikke goed uit allemaal. Ik ging leven vanuit mijn flow. Ik werkte op verschillende scholen en gaf daarnaast vanuit mijn eigen bedrijf trainingen op het gebied van solliciteren, presenteren, improvisatietheater en lachyoga. De afgelopen jaren werk ik in het hoger onderwijs. Met veel plezier geef ik onder andere de vakken sociologie, psychologie en communicatietrainingen. Daarnaast coach ik studenten om keuzes te maken die echt bij hen passen. Ik voel me als een vis in het water wanneer ik trainingen geef en mensen individueel begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling.

Het leven zo aangenaam en leuk mogelijk maken

Het is zo gaaf om mensen te zien groeien door zelfvertrouwen, zelfkennis en de durf om dingen te gaan doen die buiten hun comfortzone liggen. Het geeft echt een kick om te doen wat je werkelijk verlangt. Al is het met samengeknepen billen. Het dan toch doen is juist zo bevrijdend! De lol en vrijheid van het leven te zien en ervaren. Je kunt echt zelf het leven een stuk leuker en aangenamer maken als je jezelf toestaat om wat meer te lachen, te dansen, te doen alsof en voor je eigen dromen en behoeften te gaan staan.

En toen ontstond ‘In Your Natural Flow

In 2019 maakte ik een pas op de plaats en besefte ik dat ik nog meer vrijheid wilde om te werken en leven op een manier die bij mij past. Mijn baan bij de hogeschool zegde ik op. Voor twee maanden reisde ik naar Thailand en volgde daar een traditionele Thaise massagecursus. Hier leerde ik om nog meer te werken vanuit gevoel en ontspanning. Vervolgens vloog ik door naar Zuid-Afrika en werkte daar als masseur en coach, te midden van bergen, bos en zee. Een geweldige ervaring. Ik bouwde verder aan mijn eigen bedrijf en zo werd In Your Natural Flow geboren. Ik kocht een camper en leefde een aantal maanden simpel, in de natuur en bouwde verder aan mijn bedrijf. Avontuur inspireert me en de natuur geeft me rust

In Your Natural Flow staat voor leven op een manier die bij je past, energie geeft en kloppend voelt. Goed voor jezelf zorgen. Voldoende ontspannen. Niet alleen vanuit je hoofd leven, maar ook vanuit je lijf en je hart. Leven op een manier waarin je echt in verbinding staat met jezelf. En vanuit diezelfde liefde en oprechtheid in verbinding staan met anderen en de wereld waarin we leven.

Je hebt maar één leven, maak er iets van

Het leven is echt te kort om er niet iets moois van te maken. Zal er dan nooit meer pijn, angst, verdriet zijn? Zeker wel. Maar ik bekijk het zo: het leven kent al genoeg uitdagingen van zichzelf, dus waarom zou je je leven buiten die uitdagingen niet zo aangenaam en makkelijk mogelijk maken?  Je hebt iedere dag opnieuw de keuze om er iets van te maken.

Ga jij mee op levensreis?

Direct kijken wat ik voor jou kan betekenen? Bekijk dan hier het aanbod.

Meer weten over mijn loopbaan? Bekijk hier mijn Linkedin.