Ontsnappen aan de 5 valkuilen van een multipassionate

Ben jij een creatieve duizendpoot met talloze passies en interesses? Voel je je soms overweldigd door de verscheidenheid aan talenten die je bezit? Dan ben je niet alleen!

In podcastaflevering #10 ben ik gedoken in de 5 valkuilen die veel multipassionates tegenkomen. Je ontdekt hoe je deze kunt herkennen en vermijden zodat jij jouw talenten voluit en duurzaam kunt inzetten. Als je dus de uitgebreide versie wilt beluisteren, kun je de podcast hier beluisteren. In deze blog zet ik de 5 valkuilen met compacte uitleg op een rijtje voor je.

Valkuil 1: "Wat ik kan is niet zo bijzonder"

Het gebeurt geregeld dat multipassionates zichzelf onderschatten en het gevoel hebben dat ze nergens echt in uitblinken. Maar laten we dat voor eens en altijd rechtzetten: jouw veelzijdigheid is juist een super power, geen zwakte! Het is tijd om te erkennen dat je misschien niet specialist wordt in één ding, maar dat je juist een unieke combinatie van talenten te bieden hebt. Het omarmen van jouw veelzijdigheid is je eerste stap naar een succesvolle loopbaan als multipassionate.

Valkuil 2: "Ik kan het niet gelijk perfect dus het is geen talent"

Een andere valkuil die vaak voorkomt bij multipassionates is het gevoel dat je alleen talent hebt als je er meteen uitblinkt. Dit perfectionisme kan je ervan weerhouden om nieuwe passies te verkennen en jezelf te laten groeien. Onthoud dat talent ontwikkeld wordt door oefening, toewijding en geduld. Geef jezelf de ruimte om te groeien en te leren, en je zult versteld staan van wat je kunt bereiken.

Valkuil 3: "Ik doe gewoon alles wat ik leuk vind naast elkaar"

Het gevaar van alles tegelijkertijd doen is dat je jezelf uiteindelijk overweldigd raakt. Het is belangrijk om de samenhang tussen jouw verschillende talenten en interesses te zien en te begrijpen hoe je ze op een meer duurzame manier kunt combineren. Overweeg om een focus te vinden die al jouw passies omvat en je in staat stelt om jouw energie en tijd effectiever te benutten.

Valkuil 4: "Ik wil gewoon steeds weer wat anders, want ik ben nou eenmaal multipassionate"

Het is waar dat de drang om steeds iets nieuws te proberen een kenmerk is van multipassionates. Maar in deze wispelturigheid schuilt soms de angst voor verveling en het idee om ergens niet in te slagen. Onderzoek hoe je je creativiteit kunt uiten binnen dezelfde activiteiten. Op die manier zaai je niet alleen, maar oogst je ook de vruchten van jouw toewijding en focus. Daarnaast is het van belang om te weten waar je werkelijk bang voor bent als je dat bedrijf, aanbod of project doorzet.

Valkuil 5: "Ik denk dat ik van alles wat ik leuk vind, mijn werk moet maken"

Het is verleidelijk om al jouw passies in jouw werk te integreren, maar dit kan leiden tot een gebrek aan focus en versnippering van jouw energie. Het is oké om sommige passies als hobby's te behouden en anderen te omarmen als jouw professionele focus. En het hoeft niet allemaal tegelijk. Sommige activiteiten kun je ook prima eerst als hobby houden om beter in te worden voordat je het überhaupt toevoegt aan je betaalde diensten.

Conclusie

Als multipassionate is het essentieel om te beseffen dat jouw veelzijdigheid jouw kracht is. Wees niet bang om jouw talenten voluit in te zetten op een manier die voor jou - en natuurlijk je klanten / opdrachtgevers / collega’s - werkt. Wees je ook bewust dat groei en succes ontstaan door heel veel oefenen, doorzettingsvermogen, de juiste focus en bovenal een liefdevolle relatie met jezelf.

Als je meer wilt ontdekken, kun je de uitgebreide podcastaflevering hier beluisteren. Of schrijf je direct in voor het online Flow Café “Mix & Match jouw talenten” op 30 augustus van 20.00-21.30 uur. Hierin ontdek je hoe jij jouw veelzijdigheid kunt combineren of afwisselen op een manier die helemaal bij jou past. Reserveer jouw tafeltje hier.

Sarah Vermazen

Multipassionate trainer and coach that helps other multipassionates unlock their potential and thrive.

https://www.inyournaturalflow.com
Vorige
Vorige

Verbinden met je creativiteit en intuïtie

Volgende
Volgende

Effectief prikkelmanagement: Balanceren tussen verveling en overwhelm.